Πληροφορίες

ELT Μαρία Σεβαστού
Διεύθυνση: Δροσοπούλου 2 Λαμία
Τηλέφωνο: +30.22310.69123
Mobile: +30.6946.520193
Email: sevastou@esc-studies.gr
Website: www.esc-studies.gr

Συχνές Ερωτήσεις

Κάντε μία νέα ερώτηση
Cancel
Συχνές Ερωτήσεις
Κέντρο Ξένων Γλωσσών ή ιδιαίτερο; Ποιό είναι πιο αποδοτικό;

8 λόγοι γιατί πρέπει να προτιμήσετε το φροντιστήριο από το ιδιαίτερο.

 1. Στο Κ.Ξ.Γ. ο μαθητής αμιλλάται και μαθαίνει από τον καθηγητή αλλά και από τους συμμαθητές του.
 2. Η ομάδα είναι ένα πολύτιμο μέσον για την ολική ανάπτυξη του ατόμου η οποία απαιτείται από την σημερινή αγορά εργασίας.
 3. Μαθαίνουμε πιο εύκολα και ευχάριστα σαν μέλη μιας ομάδας.
 4. Οι επαγγελματικές δεξιότητες αναπτύσσονται στο πλαίσιο της ομάδας.
 5. Ο παραγωγικός συναγωνισμός μεταξύ των μαθητών διευκολύνει την αφομοίωση των γνώσεων.
 6. Η ιδανική διδασκαλία της ξένης γλώσσας γίνεται από ομάδα εκπαιδευτικών των οποίων η εμπειρία και η εξειδίκευση ελέγχονται από τη Διεύθυνση του Κ.Ξ.Γ.
 7. Συνεχής διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών.
 8. Το μάθημα δεν αναβάλλεται ούτε μετατίθεται και έτσι οι μαθητές δεν μένουν πίσω στην ύλη
Print Back to top
Σε ποιά ηλικία πρέπει να αρχίσει το παιδί αγγλικά;

Σε πολλούς γονείς υπάρχει ο προβληματισμός για το αν η εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας σε πολύ μικρή ηλικία επηρεάζει την ομαλή ανάπτυξη της μητρικής γλώσσας. Παλαιότερα επικρατούσε η αντίληψη ότι η δεύτερη γλώσσα προκαλεί σύγχυση στα παιδιά και επηρεάζει τη γλωσσική και νοητική τους ανάπτυξη και την επιτυχία τους στα μαθήματα.

Αυτή η αντίληψη ωστόσο άλλαξε ριζικά όταν σημαντικές έρευνες έδειξαν πως οι δίγλωσσοι μαθητές υπερτερούν έναντι των μονόγλωσσων σε μια σειρά από τεστ και εκδηλώσεις της σχολικής ζωής. Οι πιο πρόσφατες έρευνες καταλήγουν ότι υπάρχει θετική επίδραση της ξένης γλώσσας στη μητρική καθώς αυτή όχι μόνο δεν εμποδίζει τη γλωσσική ανάπτυξη των μικρών μαθητών, αλλά αντίθετα την ενισχύει. Έτσι λοιπόν κι εμείς συνηστούμε η εκμάθηση της πρώτης ξένης γλώσσας (στις περισσότερες περιπτώσεις αυτή είναι η Αγγλική) να αρχίσει στο νηπιαγωγείο.

Στα τμήματα Pre-Junior του Φροντιστηρίου μας τα παιδάκια "απορροφούν την γνώση σαν σφουγγάρια," μαθαίνουν παίζοντας με τραγούδια και ποιηματάκια την αλφάβητο, τους αριθμούς και τις πρώτες λεξούλες στα Αγγλικά.

Για τα παιδιά Α' ή Β΄Δημοτικού (ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού) επίσης είναι πολύ σημαντική η βιωματική εκπαίδευση αλλά και η εισαγωγή σε πιο σύνθετα γραμματικά φαινόμενα (π.χ. διάλογοι). Παράλληλα συνεχίζεται η εκμάθηση λέξεων και η διεύρυνση του ενεργού λεξιλογίου του μαθητή.

Εμείς σας συμβουλέυουμε να ξεκινήσετε τα παιδιά σας από νωρίς αγγλικά, διότι έχουμε τον τρόπο και τα μέσα διδασκαλίας να αγαπήσουν τα παιδιά τη γλώσσα και να αποκτήσουν πτυχίο B2 στη Δευτέρα Γυμνασίου και PROFICIENCY στη Τρίτη Γυμνασίου.

Print Back to top
Ποιό πτυχίο να διαλέξω;

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις γραπτές και προφορικές που επιλέγει ο κάθε σπουδαστής είναι ευθύνη του ΚΞΓ. Οι εξετάσεις είναι πλήρως αναγνωρισμένες από τον ΑΣΕΠ στα τέσσερα επίπεδα γλωσσομάθειας Β1, Β2, C1, C2.

Οι φορείς που διεξάγουν τις εξετάσεις είναι πιστοποιημένα ιδρύματα και πανεπιστήμια.
Το ΚΞΓ συμβουλεύει και κατευθύνει του υποψηφίους στην επιλογή ενός πτυχίου που συνάδει με τον χρόνο προετοιμασίας τους, τις ιδιαίτερες δεξιότητες τους και τα ταλέντα τους.

Ενδεικτικά υπάρχουν οι εξής επιλογές για όλα τα επίπεδα (PRE-LOWER, LOWER, ADVANCED, PROFICIENCY)

 1. CAMBRIDGE UNIVERSITY
 2. MICHIGAN UNIVERSITY
 3. MICHIGAN STATE UNIVERSITΥ
 4. PTE – LONDON UNIVERSITY
 5. TOEIC – TEST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION
 6. IELTS – INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING SYSTEM
Print Back to top
Τι είναι IELTS;

To IELTS (International English Language Testing System Examination) είναι το διεθνές σύστημα εξέτασης της αγγλικής γλώσσας του Πανεπιστήμιου του Cambridge το οποίο αξιολογεί την ικανότητα των υποψηφίων που επιθυμούν να σπουδάσουν σε Αγγλικά Πανεπιστήμια, σχολεία ή κολέγια ή επιθυμούν να εργαστούν σε χώρες όπου η αγγλική γλώσσα χρησιμοποιείται για την επικοινωνία. Ενδείκνυται για υποψηφίους 16 ετών και άνω. Τα αποτελέσματα του ΙELTS ισχύουν για 2 χρόνια. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στο Academic Module ή στο General Training Module, ανάλογα με το μελλοντικό πρόγραμμα τους. Δηλαδή υπάρχουν δύο διαφορετικές εκδοχές του IELTS Test.

Tο Academic Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια ή σχολές ανώτερης εκπαίδευσης.

Το General Training Module είναι για σπουδαστές που επιθυμούν την εισαγωγή τους σε γυμνάσια, σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή για να μεταναστεύσουν σε αγγλόφωνες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τους έμπειρους καθηγητές μας.

Print Back to top

Newsletters

Για να είστε ενημερωμένοι, γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Επικοινωνία

ELT Μαρία Σεβαστού
Διεύθυνση: Δροσοπούλου 2 Λαμία
Τηλέφωνο: +30.22310.69123
Mobile: +30.6946.520193
Email: sevastou@esc-studies.gr
Website: www.esc-studies.gr
Φόρμα Επικοινωνίας

Τα Νέα μας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.