Τα Νέα μας

Πάρα πολύ συχνά μας ρωτούν: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθει κάποιος μια ξένη γλώσσα; Η απάντηση βέβαια είναι: Να πάει να μείνει εκεί που τη μιλάνε τη γλώσσα όπου θα τη βιώνει και θα αναγκαστεί να τη μιλάει, οπότε σίγουρα θα τη μάθει.

 

Η γλώσσα ΔΕΝ είναι ένα μάθημα όπως, π.χ. η ιστορία, όπου μπορείς να πάρεις το βιβλίο στο σπίτι και απλά να αποστηθίσεις γεγονότα και χρονολογίες. Είναι λόγος, είναι το μέσον επικοινωνίας των ανθρώπων μεταξύ τους.

Για να μάθεις μια γλώσσα πρέπει να διδάσκεσαι και να εξασκείσαι και στις 4 δεξιότητες-τομείς (Skills) της γλώσσας που είναι: οι 2 κατανόησης, δηλαδή κατανόηση γραπτού λόγου (Reading) και κατανόηση  προφορικού λόγου(Listening) και οι 2 παραγωγής, δηλαδή παραγωγή προφορικού λόγου(Speaking) και παραγωγή γραπτού λόγου(Writing). Στις δεξιότητες αυτές να προσθέσουμε και τη διδασκαλία της δομής-σύνταξης(Grammatical Structures & Items) και του κατάλληλου λεξιλογίου ή φρασεολογίας ανά περίπτωση (Vocabulary and Lexical Items).

Η Βιωματική Επικοινωνιακή Προσέγγιση (Experiential Communicative Approach – ECA) είναι η μέθοδος που ακολουθούμε στη διδασκαλία της γλώσσας.

Ο σπουδαστής εκτίθεται στην καθημερινά ομιλούμενη γλώσσα διαβάζοντας και ακούγοντάς την, του εξηγείται η λειτουργία του νέου συντακτικού-γραμματικού φαινομένου (Structural Item) μέσα στο λόγο, με μορφή σημειώσεων και παραδειγμάτων, του δίνεται να καταλάβει τί νόημα παράγει και πώς χρησιμοποιείται κάθε νέα λέξη ή ολόκληρη φράση (Lexical Item), πάντα μέσα στo φυσικό τους περιβάλλον(Live Context), δηλαδή στην πρόταση, στο λόγο, πάλι με διάφορα παραδείγματα στην Αγγλική όμως γλώσσα, με συνώνυμα ή αντώνυμα,και αμέσως αρχίζει να εξασκείται παράγοντας λόγο, προφορικό και γραπτό με την καθοδήγηση του καθηγητή, εφαρμόζοντας αυτά που του αναλύθηκαν κι εξηγήθηκαν πριν.

Άρα λοιπόν, το 90% όλης της δουλειάς (πρέπει να) γίνεται μέσα στο σχολείο, και φυσικά ολόκληρο το μάθημα στα Αγγλικά όπου ο σπουδαστής πρέπει διαρκώς να εκτίθεται στη γλώσσα και να εξασκείται στο να κατανοεί, να εφαρμόζει να χρησιμοποιεί και να παράγει.

 

Student Support

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που βοηθάει τους αδύναμους μαθητές με ενισχυτική διδασκαλία να ακολουθήσουν το τμήμα τους, που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να αποχωριστούν με επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική τους εξέλιξη, αναπληρώνοντας έτσι κενά ή απλα ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

 

 

Student Motivation

Το πρόγραμμα Student Mοtivation αφορά σπουδαστές-μαθητές με προοπτική μετεγκατάστασης σε αγλλόφωνες χώρες, είτε για σπουδές είτε για εργασια και περιλαμβάνει τον κύκλο σπουδών τους αλλά και projects, themed discussion groups και εκδρομές στο εξωτερικό ώστε να έχουν βιωματική επικοινωνιακή προσέγγιση της γλώσσας κατανοώντας έτσι και πολιτισμικά την γλώσσα που μαθαίνουν.

 

Newsletters

Για να είστε ενημερωμένοι, γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Επικοινωνία

ELT Μαρία Σεβαστού
Διεύθυνση: Δροσοπούλου 2 Λαμία
Τηλέφωνο: +30.22310.69123
Mobile: +30.6946.520193
Email: sevastou@esc-studies.gr
Website: www.esc-studies.gr
Φόρμα Επικοινωνίας

Τα Νέα μας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.