Τα Νέα μας

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η ευελιξία του χρόνου που έχουν οι φοιτητές στα χέρια τους είναι ιδανική για να βελτιώσουν το επίπεδο των Αγγλικών τους μέσα από ένα πρόγραμμα εφοδιασμένο με νέες τεχνολογίες, νεανικές παρέες και διδακτικό προσωπικό που υπογράφει την επιτυχία.

 

Η φοιτητική ζωή είναι μια περίοδος ιδανική για τον εμπλουτισμό γνώσεων κάθε είδους. Στο ESC οι φοιτητές έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση με ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για την ηλικία και για το ιδιόρρυθμο πρόγραμμά τους. Το σχετικά πιο ευέλικτο πρόγραμμα των φοιτητών, εξυπηρετείται με πρωινά τμήματα και με την εναρμόνιση του μαθήματος με νεανικού περιεχομένου διδακτική ύλη. Νεανικές παρέες, νέες τεχνολογίες και έμπειροι καθηγητές δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για τα μελλοντικά σχέδια που κάνει κάθε φοιτητής.

ΜΕΣΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Β2

Για τους φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν και πιστοποίηση πέρα από γνώση, τα τμήματα μεσαίου επιπέδου είναι τα πλέον κατάλληλα, αφού συνδυάζουν την κατάλληλη προετοιμασία με την ευελιξία των ωρών.

Οι μαθητές μας που ταυτόχρονα σπουδάζουν και βρίσκονται στο επίπεδο αυτό είναι πλέον ένα βήμα πριν από την προετοιμασία για το δίπλωμα ορόσημο (επιπέδου Β2 – Lower). Εδώ, στόχος της μαθησιακής διαδικασίας είναι να ενισχύσουν τις γνώσεις τους όσον αφορά στη γραμματική της αγγλικής γλώσσας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα τον εμπλουτισμό του λεξιλογίου τους. Η διδασκαλία εξακολουθεί να προσανατολίζεται στη βελτίωση και τελειοποίηση των ικανοτήτων των μαθητών να διαβάζουν και να κατανοούν κείμενα, να παράγουν σύνθετο γραπτό λόγο και να επικοινωνούν προφορικά.

Τα εξειδικευμένα μαθήματά μας για φοιτητές τόσο με τα πρωινά τμήματα και το ευέλικτο πρόγραμμά μας, όσο και με τη σύγχρονη μεθοδολογία μας που διδάσκεται από το native speaking προσωπικό μας, υπογράφουν την επιτυχία! Τέλος, η μεθοδολογία και η βιβλιογραφία προσανατολίζεται στο υλικό και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, ώστε οι μαθητές να εξοικειώνονται όσο το δυνατόν νωρίτερα.

ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ PROFICIENCY

Η κατάκτηση του Proficiency αποτελεί το ιδανικό προσόν για τους φοιτητές που επιθυμούν να προχωρήσουν στην μετέπειτα σταδιοδρομία τους σε υψηλές θέσεις εργασίας. Και το  ESC είναι το ιδανικό μέρος για να τα καταφέρουν.

Η επιτυχία στις εξετάσεις του Proficiency και η αξιοποίηση του πτυχίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, αλλά κύριος στόχος μας στο ESC είναι να δώσουμε στους φοιτητές μας εφόδια και γνώσεις ζωής. Σκοπός μας είναι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις πραγματικές συνθήκες που θα συναντήσουν αφού αποφοιτήσουν και θελήσουν να συνεχίσουν με ένα μεταπτυχιακό ή να αναζητήσουν εργασία. Εκεί απαιτούνται Αγγλικά προχωρημένου επιπέδου (Proficiency), όπως για παράδειγμα, σε γραπτή και προφορική επικοινωνία με native speakers στο εξωτερικό ή και στις επαγγελματικές τους συναλλαγές.

Αγγλόφωνοι Καθηγητές – Ευέλικτα Ωράρια

Τα μαθήματα Proficiency για φοιτητές είναι προσαρμοσμένα ειδικά στις ανάγκες τους, προσφέροντας τους ευέλικτα ωράρια (πρωινά και βραδινά τμήματα) και ολιγομελή τμήματα των 6-8 ατόμων. Οι αγγλόφωνοι καθηγητές που διδάσκουν έχουν τα Αγγλικά ως μητρική τους γλώσσα (native speakers), με αντίστοιχες φιλολογικές σπουδές και εμπειρία στην προετοιμασία πτυχίων ανωτέρου επιπέδου Proficiency. Η μεθοδολογία που ακολουθούν επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του λεξιλογίου, τη βελτίωση της προφορικής επικοινωνίας και την ανάπτυξη του γραπτού λόγου. Επιπλέον, προωθούν τη ζωντανή διδασκαλία με τη χρήση διαδραστικών μέσων, ενισχύοντας έτσι τη συμμετοχή των μαθητών στην τάξη.

Progress Monitoring

Μέρος της προετοιμασίας του Proficiency, ίσως και το πιο καθοριστικό, είναι το Progress Monitoring (Παρακολούθηση Προόδου) στο γραπτό και προφορικό μέρος με εξετάσεις σε εβδομαδιαία βάση, πάνω σε προηγούμενες επίσημες εξετάσεις. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε να έχουμε μία σωστή εικόνα της πορείας και της προόδου του μαθητή αλλά και την ευκαιρία να εντοπίσουμε τις δεξιότητες που χρειάζονται βελτίωση στον κάθε μαθητή ξεχωριστά. Το Progress Monitoring διεξάγεται σε πραγματικές συνθήκες εξετάσεων (πέραν των μαθημάτων Proficiency στην τάξη) ώστε οι μαθητές να είναι ήδη εξοικειωμένοι με τον τρόπο εξέτασης.

Κύκλος Μαθημάτων

Η προετοιμασία για την απόκτηση του διπλώματος του Proficiency διαρκεί συνήθως ενάμιση με δύο χρόνια ανάλογα με το επίπεδο του μαθητή. Η περίοδος αυτή μπορεί να περιοριστεί σε ένα (1) χρόνο, με την προϋπόθεση ότι ο μαθητής θα παρακολουθεί συνδυαστικά μαθήματα Proficiency 1ου και 2ου χρόνου μαζί και ότι το επίπεδο των Αγγλικών του είναι ήδη υψηλό.

ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις απαιτητικές συνθήκες της εργασιακής καθημερινότητας. Καθηγητές που διδάσκουν στη μητρική τους γλώσσα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να γίνει η διδασκαλία όσο γίνεται πιο ευχάριστη και εποικοδομητική με το κατάλληλο για την ηλικία υλικό.

Τα Αγγλικά αποτελούν μέρος της καθημερινότητάς μας τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η γνώση τους θεωρείται άτυπα υποχρεωτική και πολλές φορές συναντάμε περισσότερες αγγλικές λέξεις από ότι φανταζόμαστε. Βρίσκονται παντού και η χρήση τους έχει γίνει πλέον μία ασυναίσθητη συνήθεια. Αυτό όμως δεν αρκεί για τη σωστή εκμάθηση της γλώσσας. Μιας και στο ESC, πιστεύουμε ότι υπάρχει πάντα χρόνος να μάθει κανείς κάτι νέο, ανεξάρτητα από την ηλικία, έχουμε δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα Αγγλικών για ενήλικες.

Βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι φροντίζει να φτάσει τους σπουδαστές εκεί που επιθυμούν ανάλογα με τους στόχους τους. Προσφέροντας πολλές επιλογές αναφορικά με τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε το απαιτητικό και γεμάτο πρόγραμμα του κάθε ενήλικα. Παράλληλα, έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κάνουμε τη διδασκαλία όσο γίνεται πιο ευχάριστη και εποικοδομητική με το κατάλληλο για την ηλικία υλικό. Η χρήση νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με την πολύτιμη εμπειρία των native speaking καθηγητών μας, βοηθούν να ξεπεραστούν ακόμα και οι ενδεχόμενες λανθασμένες μαθησιακές εμπειρίες του παρελθόντος (false beginners) δίνοντας τα εφόδια για την εξέλιξη της γλώσσας και σε πιο προχωρημένα επίπεδα!

ENGLISH FOR ADULTS 1

Με στόχο να αποκτήσουν τις βασικότερες γνώσεις τόσο επικοινωνιακά, όσο και γραπτά, τα τμήματα αρχικού επιπέδου αποτελούν την ιδανική εισαγωγή στα Αγγλικά για τους ενήλικες μαθητές μας.

Κάθε αρχή δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη, αλλά εποικοδομητική, συστηματική και απλή. Γι’ αυτό και για την πρώτη διδακτική επαφή των σπουδαστών μας με τα Αγγλικά έχουμε φροντίσει την κάθε λεπτομέρεια.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του πρώτου έτους οι σπουδαστές θέτουν τις βάσεις για μια ενδελεχή γνώση της αγγλικής γλώσσας μελετώντας μεθοδικά τα βασικά γραμματικά φαινόμενα (άρθρα, χρόνοι, πληθυντικοί, βαθμοί επιθέτων κ.ά.) καθώς και λεξιλόγιο απαραίτητο για  να μπορούν να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε απλές καταστάσεις της καθημερινής ζωής.

Τα βιβλία είναι δομημένα με τρόπο που να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον και καλύπτουν θέματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των ενηλίκων σπουδαστών

ENGLISH FOR ADULTS 2

Με τις βασικές γνώσεις δεδομένες, τα προγράμματα των τμημάτων εξοικείωσης έχουν στόχο να καλλιεργήσουν την ευχέρεια του γραπτού και προφορικού λόγου.
Για τους σπουδαστές που γνωρίζουν τα βασικά και θέλουν να εμβαθύνουν στη γραπτή και προφορική μορφή της γλώσσας, τα προγράμματα εξοικείωσης προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια.

Πιο αναλυτικά, στη διάρκεια του δεύτερου έτους οι σπουδαστές μυούνται σε πιο σύνθετη γραμματική (όπως πλάγιος λόγος και παθητική φωνή) και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους αποκτώντας μια πρώτη επαφή με τους ιδιωματισμούς (Idioms) και τις ιδιαιτερότητες της αγγλικής γλώσσας (όπως τα Phrasal Verbs).
Ταυτόχρονα αρχίζουν να εξοικειώνονται σταδιακά με τη δομή του B2. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται τέλος στην ανάπτυξη της ικανότητας παραγωγής περισσότερο σύνθετου γραπτού λόγου.

ENGLISH FOR ADULTS 3

Με στόχο το πτυχίο επιπέδου Β2, οι ενήλικες μαθητές των τμημάτων μεσαίου επιπέδου προετοιμάζονται με τρόπο προσαρμοσμένο στο απαιτητικό τους πρόγραμμα για να πετύχουν.                                               Στη διάρκεια του τρίτου έτους η διδασκαλία είναι προσανατολισμένη στην προετοιμασία των σπουδαστών για τις εξετάσεις Β2. Οι σπουδαστές σε αυτό το επίπεδο, είναι σε θέση να επικοινωνούν γραπτά και προφορικά με αυτοπεποίθηση, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα σε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών καταστάσεων.

ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ PROFICIENCY

(ισχυει οτι και για τους φοιτητες)

BUSINESS ENGLISH

Η γνώση δεν χτίζει μόνο το βιογραφικό σου, αλλά και τις επαγγελματικές σου συναλλαγές. Γι’ αυτό στο ESC, μπορείς να παρακολουθήσεις εξειδικευμένα μαθήματα Αγγλικών για στελέχη επιχειρήσεων με καθηγητές που διδάσκουν στη μητρική τους γλώσσα. Εστιάζουμε στην τελειοποίηση της γλώσσας, αλλά και στην ειδική επαγγελματική φρασεολογία που είναι όλο και περισσότερο απαραίτητη.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων που θέλουν να αναπτύξουν τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους ικανότητες σε ένα σύγχρονο και δυναμικά μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων όπως:

  • Μελέτη ειδικών περιπτώσεων (case studies)
  • Εισαγωγή στην επαγγελματική ορολογία
  • Ανάπτυξη διαλόγων μέσα από πραγματικές συνθήκες εργασίας
  • Κατανόηση κειμένων που σχετίζονται με ποικίλες επαγγελματικές δραστηριότητες
  • Μεταφράσεις σύντομων κειμένων και άρθρων από εφημερίδες όπως την Wall Street Journal και τους Financial Times

Λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο στον οποίο δραστηριοποιείται το στέλεχος κάθε εταιρείας το κάθε πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ TOEIC

Αν πρέπει να πείσεις τον εργοδότη σου στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ότι οι γνώσεις των Αγγλικών σου είναι επαρκείς, τότε το TOEIC είναι ένα από τα πτυχία που χρειάζεσαι. Η συχνή διεξαγωγή των εξετάσεων το καθιστούν ένα από τα πιο δημοφιλή και ευέλικτα τεστ στην Ελλάδα.

Από το 1979 διάφοροι οργανισμοί ανά τον κόσμο χρησιμοποιούσαν το TOEIC για να προσλάβουν εργαζομένους από χώρες όπου η αγγλική δεν ήταν η μητρική τους γλώσσα. Έτσι, η συγκεκριμένη εξέταση συνδέθηκε με την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα σε όλους όσους στοχεύουν κάτι τέτοιο.

Το TOEIC αριθμεί σε ετήσια βάση περίπου 5 εκατομμύρια υποψήφιους σε όλο τον κόσμο, και θεωρείται ένα από σημαντικότερα πτυχία πιστοποίησης αγγλικής γλώσσας. Πέρα από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το TOEIC αναγνωρίζεται επίσης ως έγκυρο πιστοποιητικό γνώσης της αγγλικής γλώσσας από το ΑΣΕΠ. Στο ESC ο δρόμος για ένα υψηλό σκορ στο TOEIC είναι κάτι εύκολο και πραγματοποιήσιμο.

Διδακτικό Προσωπικό

Επειδή στο TOEIC εξετάζεται η γνώση των Αγγλικών σε συνθήκες εργασίας εξωτερικού, πιστεύουμε πως μόνο καθηγητές που διδάσκουν στη μητρική τους γλώσσα μπορούν να εξασφαλίσουν άριστη διδασκαλία προσαρμοσμένη εξ’ ολοκλήρου στις ανάγκες και τις προδιαγραφές του TOEIC!

Πρόγραμμα Σπουδών.

Τα τμήματα TOEIC πάντα ολιγομελή και συνεκτικά είναι ευέλικτα στα ωράρια των σπουδαστών μας και προσαρμόζονται στις εργασιακές τους ανάγκες. Στόχος μας  είναι να αντιμετωπίζεται ο καθένας σαν μια μονάδα με διαφορετικά δυνατά σημεία και αδυναμίες. Έτσι κάθε μαθητής κατορθώνει να φτάσει το δυνητικά υψηλότερο δυνατό σκορ.

Newsletters

Για να είστε ενημερωμένοι, γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτίων μας

Επικοινωνία

ELT Μαρία Σεβαστού
Διεύθυνση: Δροσοπούλου 2 Λαμία
Τηλέφωνο: +30.22310.69123
Mobile: +30.6946.520193
Email: sevastou@esc-studies.gr
Website: www.esc-studies.gr
Φόρμα Επικοινωνίας

Τα Νέα μας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.